mandag 7. april 2014

Oppbevaring av din Concept2 Indoor Rower

Nå som våren nærmer seg eller har kommet, er det flere som velger å bytte ut noen av øktene på romaskin med utendørstrening, eller kanskje sette romaskinen bort for en liten stund. Selv om en Concept2 Indoor Rower er så robust som en romaskin kan være, så er det også noen grep man kan ta for å sikre at den har det bra gjennom sommeren.

Romaskinen kan som kjent enkelt deles i to og på den måten ta liten plass i skapet, boden etc. Se denne videoen for en demonstrasjon av hvordan man håndterer rammelåsen. Det er viktig å påse at skinnegangen og forparten er riktig sammensatt før bruk. Ikke gjør som man ser i mange roklubber og treningssentre, hvor romaskinen settes på høykant med forpart og bakpart fortsatt sammenkoblet. Romaskinen kan lette tippe og forårsake skade i denne stillingen!

Vi råder til å oppbevare romaskinen i et tørt og rent lokale, innendørs. Selv med trekk på så bør ikke romaskinen stå ute i lengre perioder. Det er også lurt å olje kjedet med den medfølgende oljen, samt tørke skinnegangen ren og sørge for at skruene som holder setet til skinnegangen og skruene som fester bena, sitter godt. Hvis viftehuset er fullt av støv, så bør dette støvsuges - se instruksjon for dette her. Til slutt bør batteriet tas ut av monitoren, og monitoren bør oppbevares et sted hvor det er romtemperatur og tørt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar