lørdag 12. juli 2014

Viften og drag factor - Del 2

I forrige post så vi på hva det vil si å regulere viften med spjeldet, og forskjellen på lav og høy innstilling av dette.

Man kan kanskje bli fristet til å tro at man oppnår best resultat med høy innstilling. Monitoren måler imidlertid hvor mye viften bremser ned mellom hvert tak, og denne nedbremsings-takten kalles drag factor ("dra-faktor"). Dra-faktoren brukes så av monitoren, sammen med farten på viften på ens neste tak, til å beregne ens sanne arbeidsinnsats. På denne måten kan resultater sammenlignes mellom maskiner, uavhengig av innstilling på spjeldet. Av samme grunn kan det føles forskjellig å ro med spjeldet på samme innstilling på to ulike maskiner.

Nye Concept2 romaskiner har en drag factor rundt 100 med spjeldet på 1 og rundt 210 med spjeldet på 10. Drag factoren kan man få vist ved å gå på Main Menu, More Options > Display Drag Factor og så ro en kort stund.

Unngå fristelsen til å sette spjeldet for høyt slik at muskulaturen blir utslitt før man oppnår den gode kardiovaskulære treningen som romaskinen gir, men bruk gjerne høy innstilling i blant for å gjennomføre en styrkeøkt på romaskinen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar