mandag 30. september 2013

Vedlikehold romaskinen

Vi har i over 20 år hjulpet våre kunder med å feilsøke og finne problemer de har opplevd med romaskinen. Basert på vår erfaring så er det følgende tre vanlige problemstillinger som kan oppstå, sammen med tips for å utbedre eller forhindre dem:

Kjede som glipper eller støyer

Mange kunder overser det enkle steget å smøre kjedet med kjedeolje etter 50 timer med bruk. Tørt kjede slites fortere, og kan også glippe på tannhjulet det løper over. Tannhjulet slites også fortere av tørt kjede. Dersom man oljer kjedet regelmessig så vil dette kunne fungere i årevis uten problemer. Det er enkelt å smøre kjede, se f.eks. anvisning her.

Performance monitor skrur seg på men teller ikke

En monitor som ikke teller kan være helt "frisk" - problemet kan skyldes feil på coilen. Sjekk at ledningen fra coilen til monitoren sitter ordentlig i, på undersiden av monitoren, og at ikke ledningen har skade. Hvis man har mulighet til å bytte monitor med en annen maskin, så kan man også raskt få verifisert om problemet følger monitoren eller maskinen (coilen). 

Lett motstand med spjelet på 10

Når man ror så entrer luften inn i viften fra siden og forsvinner ut gjennom det perforerte båndet. Det er normalt at noe støv som følger med luften, fanges inne i viften. Hvis mye støv samles opp, så vil det ikke ha noe effekt på motstanden å justere spjelet. Det er enkelt å støvsuge viften, enten på Model D, E eller Model C.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar