tirsdag 24. mai 2011

Global Marathon Challenge!

Første ordentlige blogpost!

Concept2 legger stadig ut utfordringer på sine sider, såkalte Online Challenges, for å holde treningsmotivasjonen oppe blant roere og SkiErg'ere. De første to ukene av mai så har utfordringen vært å gjennomføre hel eller halvmaraton på romaskin eller SkiErg!
På Concept2s treningssider for maraton kan man blant annet lese at som forberedelse for en maraton, så bør man gjennomføre ti 10 000 meter-økter over en periode på 2-3 måneder, og over en fire ukers periode gjennomføre flere økter på rundt 1 times varighet samt to 20 000 meter økter.

Maratonutfordringer er blant de tøffeste utfordringene Concept2 gir, og vi synes det kunne være en fin anledning til å gjennomføre det vi oppfordrer andre roere og SkiErg'ere til å gjøre...valget falt på å gjennomføre halvmaraton på SkiErg.

Vi kan vel si med en gang at denne utfordringen var hard! Utgangsfarten føltes fin, det gikk greit de første 16 000 til 17 000 meterne, og spesielt ålreit var det da gjenstående meter gikk over til bare å bestå av fire siffer. De siste 2500 meterne var imidlertid brutale, og den antatte sluttiden som PM4 beregner kontinuerlig, gikk oppover og oppover mot slutten av distansen. Men artig å ha gjennomført!

(Et tips til dem som har tenkt til å prøve seg på denne distansen på SkiErg,og ikke har all verdens med træler i hendene; bruk sykkelhansker! Det reddet dagen for oss.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar